Vecka 5 – Det är valpar!

Nu ikväll har vi varit hos veterinären och gjort ultraljud. Jag har väntat hela dagen (eller egentligen ända sedan jag bokade tiden för flera veckor sedan) och det här är nästan mer spännande än när jag själv var på UL som gravid, jag menar då visste man ju att det fanns något där, nu var det inte lika säkert. Vi svängde in hos Din veterinär i Enköping i god tid, lastade ut barn och hund och gick in. Tjejen i receptionen såg lite förvånad ut när vi klev in, men jag sa att vi hade en tid bokad 18.00 och var lite tidiga. Hon rynkade pannan och förklarade att vi inte hade någon tid då och att de inte alls hade några tider bokningsbara så sent. Jag stod på mig och sa att jag för flera veckor sedan med säkerhet bokat detta datum, just för att det var onsdagar de hade kvällsöppet på. Tjejen ljusnar upp lite och sa att vi antagligen åkt fel, den andra veterinärmottagningen i Enköping hade nämligen öppet just onsdagkvällar. Fortfarande förvirrad frågade jag vart den låg, jag visste inte ens att det fanns mer än en och trodde att vi bokat där vi var då vi besökt dem flera gånger. Vi får vägbeskrivning och med viss oro åker vi vidare, väl där stämmer det mycket riktigt att det var dit vi skulle. Hur jag fått tag i det numret och råkat boka där är oklart, huvudsaken är ju dock att vi lyckades göra rätt undersökning.
Veterinären rakade lite på Mikas mage och satte på gel, direkt när hon förde dit ultraljudsgrejen dök hon på en valp och jag pustade ut, det var valpar i magen! Mika låg på högersidan hela tiden och hon fick in tre valpar i bild samtidigt där, på andra sidan som hon låg på hittade hon med säkerhet en som inte var en av de tidigare tre hon räknat, vi gjorde inte så mycket ytterligare försök att räkna utan jag nöjde mig med svaret att hon sett minst fyra valpar i magen. Nu är det på riktigt! Nu måste vi planera för valplåda, ledighet och allt sånt där :)

 

Det här inlägget postades i Mikas dräktighet. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.