Valparna är här!

Igår morse när jag vaknade tempade jag Saga och konstaterade att hon fallit ner till 36.8 grader. Hon verkade lugnare än vanligt och petade mest i frukosten. Jag pysslade lite hemma under dagen och tempen låg runt 37.0. Strax efter 12.00 märkte jag att hon hade börjat flämta med öppen mun och verkade lite orolig. Vid 20.00 hade tempen börjat stiga. Vi parkerade oss i sängen framför TV:n med Saga i valplådan precis intill och förberedde oss på en lång vaknatt. Vid 22:30 gick vattnet och en liten stund senare började vi märka att Saga spände sig i små värkar med jämna mellanrum. Hennes temp var nu uppe på det normala och strax efter midnatt kom den första valpen, en stor sobeltik på 230 gram. Saga var duktig men lite försiktig, valpen däremot var stark och vild och tog för sig rejält.

Nummer ett hann både torka och börja dia innan nästa valp kom med rumpan före en timme senare, en trefärgad tik på 205 gram.

Även denna var kavat och framåt, lite extra kul att det blev en trefärgad. Hon hann knappt landa innan Saga återigen krystade och ut tittade den sista valpen, en lite mindre sobelfärgad hane som vägde in på 180 gram.

Lugnet la sig ganska snart i valplådan. Vi väntade ett tag innan vi var rätt säkra på att det var klart och bäddade ordentligt rent, såg sedan till att alla kom till ro innan vi la oss och sov några timmar.

 

 

Det här inlägget postades i Sagas valpar. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Valparna är här!

 1. Petra skriver:

  Mysigt! Än en gång, stort GRATTIS! Så underbart när allt går bra!

 2. Annika skriver:

  Stort GRATTIS från mormor Humlan. Kramar Annika

 3. Ulla-Stina skriver:

  Så underbart med tre friska fina valpar och att valpningen gick så bra!
  Ska bli såå spännande att följa deras utveckling!!

 4. tina skriver:

  Stort MEGAGRATTIS till finfina valpisar :)
  Kram
  Tina

 5. Annica och Della skriver:

  Grattis! Är inne och läser om era äventyr lite då och då, men har nog aldrig kommenterat tidigare. Vad kul att valpningen gick så fint!

  Vi önskar mamma Saga och valparna all lycka!

 6. Eva söderberg skriver:

  Åh Gratulerar så mycket till de små underbara bebbarna.
  Eva

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>