Vecka 8 – snart…

En vecka kvar nu, men i praktiken kan det ju vara både 4 och 10 dagar innan några valpar kommer. Jag har en känsla för tisdag-onsdag. Då är det exakt 63 dygn från första parningen.

Mika väger nu 15.8 kilo (+3.2 kg) och har ett midjemått på 61 cm (+20 cm). Nu ikväll friserade jag henne och rakade bort lite päls på magen. I valplådan la jag dit en stor fin fäll så hon kan ligga mjukt och skönt.

Igår kväll var jag och några till på visselkurs hos Sven Sognevik. Jag har ägt en vallpipa ungefär lika länge som jag har haft vallhund men lyckas nätt och jämnt få ljud i den. Nu fick vi prata, testa och få tips som kan underlätta. Innan vi avslutade tog Sven ut Mick (som är pappa till Mikas valpar) och visade lite praktisk med visslor, även Mick-avkomman han har på 18 månader fick luftas och jag var mycket glad över det jag såg, det stärkte verkligen bara min känsla av att jag valt helt rätt hane till Mika. Han är riktigt fin! Som en extra bonus fick vi gosa med en alldeles nyhämtad liten valp efter Mick som Sven ska behålla.

Jag själv jobbade mitt sista pass idag innan valpningen, så nu ska jag och Mika bara mysa i väntan på valparna.

Det här inlägget postades i Mikas dräktighet. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.